yozdil@cinnet.com ile “tuuuuu sizeeeeee!!!”

Mr. Enter Özdil…

One touch jornalist… Türklerin Türkiyesinin ve İzmir’liningururu…

Sahillerin hassasiyetinin köşebaşıcısı…

Yine bir yazı yazmış… Durduramıyoruz efendim, yazıyor…

Konu Amy Winehouse… Britanyalı şarkıcı… Geçtiğimiz günlerde öldü biliyorsunuz… Kokain + viski + ekstasi kokteyli yapmış… Haberlerde dedi,“Orada değildik”, okuduk…

Amy’nin ölümü sonrası çokça seveni de sanal alemde üzüntüsünü ifade etti…

Tivit attı, Facebook’a statü yazdı, video paylaştı…

Bu, Mr. Enter Özdil’e dokanmış… O kadar dokanmış ki oturmuş hemencecik köşesine yazmış…

Malumunuz yazmak kendisi için çocuk oyuncağı… Bir kelime bir enter…

Derdi de kısaca şu:

Niye Amy’nin öldüğüne üzülüyormuşuz da şehitlerimize üzülmüyormuşuz…

Özdil’e kendisi gibi yanıt vermek istesem S… A… N… A… N… E… yazar bırakırdım. Ama… Kesmiyor… Uzatacağım biraz…

***

Şimdi Sayın Mr. Enter Özdil… Sen kaşındın. Az sonra okuyacağın Ece Temelkuran bestesi senin eserin. Beni buna sen mecbur ettin. Bu yüzden kahrol “two size” Özdil. Al sana!

***

Birincisi: Amy’e üzülenlerin, gencecik yaşta manasız bir savaşta ölenlere üzülmediklerini nereden biliyorsunuz?

İzmir Atatürkçü Düşünce Derneği bu konuda istatistik mi toplayıp verdi ki size bu kadar eminsiniz? Dayanak ne? Kaynak ne?

İkincisi: Canım ülkemizde üzüntüye getirilen bir kısıtlama mı var? Limitimizi mi aşıyor oluyoruz Amy’ye DE üzülünce? Kim kime neye nekadar üzüleceğini söylüyor sizin Türkiye’nizde?

Üçüncüsü: Bu kadar isterik bir yazıdan sonra sormazlar mı Mr. Enter Özdil,

Siz peki Ceylan Önkol'a üzüldünüz mü?

Uğur Kaymaz’a?

“Suça itildiği iddia edilen tetikçi” Ogün Samast’ın öldürdüğü Hrant Dink’e?
Sizin coğrafya dersinde öğrenip sonra unuttuğunuz Kürt illerinde, sayılarını kimsenin net olarak bilemediği, öldürülen,tecavüz edilen, taciz edilen, işkence gören, kaybedilen, cezaevlerine çürümeye terk edilen Kürtlere üzüldünüz mü?

Beyazötesi yalancı vicdanınız ülkenin çeşitli yerlerinde linç edilen, edilmek istenen Kürtlere de sızladı mı?

Avukatlığına soyunduğunuz Ergenekoncuların planları sonucu öldürülen ve sonra "PKK yaptı" denilen askerlere de üzülüyormusunuz misal? O konuda hiç yazmamış olmanız “gündemin yoğun olmasından mıydı” yoksa?

Gördünüz mü? Siz kadar olmasa da ajitasyon biliyoruz biz de…Ama 6 Nisan 2000’deki Galatasaray – Leeds United maçından sonra öldürülen iki Leeds taraftarıyla ilgili Star gazetesine attığınız manşeti de hatırlıyoruz Mr.Two Size Özdil. Hatırladıkça da hiçbirimiz yazdığınız bu iğrenç yazıya şaşırmıyoruz. Siz kendiniz de dahil olmak üzere kimseyi şaşırtmıyorsunuz zaten.

***

Size ne bizim şarkılarını dinleyip bazı akrabalarımızdan bile daha çok sevdiğimiz şarkıcıların ölümlerine üzülmemizden? Size ne her söylediklerine sayısız anlam yükleyip hayatımızın başköşelerine oturduğumuz insanların ardından dövünmemizden?

Bu acı yarışı nedir Mr. Enter Özdil? Benim acım seninkini döver eblehliği nedir? “Kimin yarası kiminkinden daha çok sızlıyor, açıp gösterelim”cilikler nedir? Siz nesiniz? Siz kimsiniz? Siz hangi yasanın size verdiği yetkiyle kalkıp bu kadar horozlanabiliyorsunuz herkese?

S… İ… Z… K… İ… M… S… İ… N… İ… Z???

Eğer ki… Memnun olacaksanız… Biz siz öldüğünüz de yeminle size değil şehit askerlere üzüleceğiz… Yeminle bak… Gözünüz arkada kalmasın…İçiniz rahat olsun… Üzümüzüm üzüleceğiz… Eski yazılarınızı her gün share edeceğiz…Tivit atacağız… Salonlarımızdaki Atatürk resimlerinin sol kenarlarına resimlerinizi asacağız…

Yeter ki siz…

Neyse…

Zeki Ersoy

Meraklısına not: Yılmaz Özdil’in neden enter ve space tuşunu bu kadar sık kullandığı hem merak hem espri konusu. Duruma açıklık getirelim: Gazeteler köşe yazarlarından yazı isterken yazıların 3000 ile 5000 vuruş arasında olmasını isterler. Özdil bu hayatta arka arkaya 3000 vuruşluk bir şey söylemediği için elini enter’a basarken korkak alıştırmıyor, basıyor da basıyor. Kanımca bu duruma sevinmeliyiz. Zira bu şiir tadındaki tam kafiyeli yazılar yerine daha fazlasını yazsaydı o zaman kafamızda saç elimizde tırnak kalmazdı. Zeki Ersoy bardağın dolu tarafından bildirdi.

Alakasız not: Yılmaz Özdil'in adını her gördüğümde Metallica'nın "Enter Sandman"ini hatırlamam tamamen benim kabahatim. Enter Bey'in bunda bir suçu yok.

11 yorum:

  1. sacma sapan, Yilmaz Ozdilin tirnagi olamazsiniz, siz gidin kurtlerinize uzulun

    YanıtlaSil
  2. haksızlık olmuş valla, kendisi muhteşem gazeteciliğini, sonunu getiremediğim kadar ağır ve derin bir uslupla yazdığı, bodrum sahilleri konulu yazısında göstermişti halbuse -ki yazdığı en uzun yazı olduğunu sanıyorum. minimum enter kullanımı, şahane ironilerle öyle bezeliydi; kesip sakladım. her gün, bir cümle okuyorum. bana yetiyor.

    ps: asla onun kadar başarılı ironi yapamayacağımın farkındayım. :(


    ***

    YanıtlaSil
  3. yozdil... ne de guzel bir mail account ismidir.. insan kendini ve dilini daha ne kadar iyi ifade edebilir?? YOZDIL...

    YanıtlaSil
  4. hahaha az bile söylemişsin ya, laiklik dediler ötekileştirdiler, islam dediler ötekileştirdiler, kürt dediler ötekileştirdiler ahanda bu gibi zat-ı kaşalotlar sağolsun, babamız anamız sanki aklımız yetmiyor böle bak böle düşün diyor sanane be dangalak mısın?

    YanıtlaSil
  5. Yılmaz için falım sakız adına yazarlık yapıyor diyorlar.

    YanıtlaSil
  6. @birinci adsız: Yılmaz Özdil'in tırnağı değil enter tuşu olmak istiyoruz. Olabilirsek ne mutlu Türküm diyene!

    @ikinci adsız: Kendisi kadar ekonomik kullansak sözcükleri aslında belki hayat bambaşka olabilirdi.

    @Deniz Sezgün: Bize mi taş atıyorsun bağcıya mı? Anlamadık valla. :)

    YanıtlaSil
  7. @Adsız: Türkiye akıl verenler ülkesi malum. Beyaz, Türk, erkek, sunni müslüman ulusalcısı da solcusu da liberali de faşisti de geri kalanların kafaları hiç çalışmıyormuş gibi akıl dağıtıyorlar. Yozdil de onlardan biri işte. Yazık ki bunları yazarak dünyanın parasını kazanıyor o da diğerleri de. Acıklı bir tablo...

    @SanatoriumAsylum: Bizce Falım sakızlarında çıkan maniler Yozdil yazılarından daha eğlenceli ve okunası. :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Star Gazetesi başlığını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu

    YanıtlaSil
  9. Adsiz merhaba. Insan keske ogrenmeseydim diyor degil mi? Turk basin tarihinin yuz karalarindan biridir.

    Zeki.

    YanıtlaSil
  10. tek kelimeyle muhteşem olmuş :) okurken yürrü beee diye bağırdım resmen.bravo :)

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler..bloğunuzla tanıştığıma memnun oldum :) yüreğinize kaleminize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil